Obiective

Obiectivele specifice ale proiectului

1.OS1 – Consolidarea capacitatii de infiintare si gestionare a 3 Centre integrate ”Educatie incluziva pentru toti” in Adjud si Marasesti prin dezvoltarea serviciilor socio-educative adresate copiilor si tinerilor aflati in risc de a abadona sau parasi timpuriu scoala si prin suport logistic in cadrul proiectului.

  1. OS2 – Cresterea nivelului de participare la educatie si pregatire a 601 de copii si tineri din mediul suburban defavorizat din Marasesti si Adjud prin accesul la servicii educationale flexibile de a doua sansa si de scoala dupa scoala care sa conduca la prevenirea si reducerea parasirii timpurii a scolii, precum si la pregatirea pentru integrare pe piata muncii
  2. OS3 – Stimularea motivatiei pentru invatare si ramanere in educatie prin activitati de consiliere/orientare adresate unui numar de min. 641 prescolari/elevi/tineri expusi riscului de parasire timpurie a scolii, precum si a parintilor/tutorilor acestora.
  3. OS4: Imbunatatirea calitatii profesionale la nivelul institutiilor de invatamant prin activitati de formare specifica pentru 115 cadre didactice/manageriale/de sprijin implicate in dezvoltarea şi implementarea programelor de educaţie de „a doua şansă” si de prevenire a parasirii timpurii a scolii
  4. OS5 – Cresterea gradului de constientizare si implicare activa a 3 comunitati locale din jud. Vrancea privind necesitatea diminuarii riscului de parasire timpurie a scolii printr-o campanie de comunicare si masuri de cooperare a actorilor locali relevanti cu scolile si familiile din comunitati.

 

Grupul tinta

Grupurile tinta pentru acest proiect sunt formate din: 65 anteprescolari si prescolari din scolile marginase din Marasesti, 450 elevi aflati in situatie de risc de parasire timpurie a scolii (zone marginase din Marasesti si Adjud), 13 elevi cu vasrta 6-16 ani care nu au depasit cu 4 ani varsta corespunzatoare ultimei clase absolvite, 7 tineri cu vârsta între 12-16 ani, care au părăsit timpuriu şcoala şi au depăşit cu cel puţin 4 ani vârsta corespunzătoare clasei neabsolvite, 12 tineri angajati cu varsta cuprinsa intre 16-24 ani care au depasit cu 4 ani varsta reinscrierii in invatamantul obligatoriu, 44 persoane cu varsta cuprinsa intre 25-64 ani analfabeti sau fara studii primare sau gimnaziale finalizate si 115 cadre didactice/personal managerial implicate în dezvoltarea şi implementarea programelor de prevenire si reducere a parasirii timpurii a scolii, precum si 50 de parinti ai copiilor cu risc de parasire timpurie a scolii.